Пиле с царевично брашно

01/05/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587730
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо956
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сварете в малко подсолена вода с част от маслото. След като се свари, го извадете. Корените за супа, доматите и лукът се нарязват на ситно и се сипват в бульона. Варете, докато водата изври и зеленчуците останат само на мазнина.

В 400 мл вряща подсолена вода сложете ситно нарязаните картофи. Щом се сварят, прибавете постепенно царевичното брашно, като бъркате непрекъснато до получаване на гъста кашообразна маса. Махнете от огъня и залейте с останалото разтопено масло.

При сервирането от царевичното тесто се оформят малки питки, върху всяка се поставя пилешко месо, покрива се със задушените зеленчуци и се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар