Гъбена супа с шери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Гъбена супа с шери1 / 2
22/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Вкусна и лека гъбена чорба с ориз и аромат на шери"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г печурки
  • ориз - 150 г кафяв
  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 1 с.л.
  • целина - 1 глава, малка
  • бульон - 1 л пилешки
  • шери - 60 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в три води и го сложете да се вари за около 15 минути. Лукът и целината почистете и нарежете на дребно, след което ги сложете да се задушават в маслото. Долейте малко вода и оставете под капак, докато омекнат.

Прехвърлете ги при ориза, след което сложете и задушените предварително печурки. Сипете бульона, соевия сос, прибавете кимион, сол и черен пипер.

Оставете супата да се вари 5 минути, след като кипне. Когато я свалите от огъня, добавете и шерито.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: