Гъбена супа с шери

22/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 938
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г печурки
  • ориз - 150 г кафяв
  • лук - 1 глава кромид
  • масло - 1 с.л.
  • целина - 1 глава, малка
  • бульон - 1 л пилешки
  • шери - 60 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в три води и го сложете да се вари за около 50 минути. Лукът и целината почистете и нарежете на дребно, след което ги сложете да се задушават в масло. Долейте малко вода и оставете под капак, докато омекнат.

Прехвърлете ги при ориза, след което и задушените предварително печурки. Сипете бульона, соевия сос, прибавете кимион, сол и черен пипер.

Оставете супата да се вари 5 минути, след като кипне. Когато я свалите от огъня, добавете и шерито.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар