Пиле Горгонзола

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле Горгонзола1 / 2
11/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да, и ние сме противници на пърженото и с грижа за вашето здраве смятаме да изядем това пиле Горгонзола сами"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя пилешко филе + 2 броя горно бутче
  • сметана - 4 с.л.
  • синьо сирене - 100 г Горгонзола или друг вид
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете пилешкото месо и го сложете да се изпържи в сгорещена мазнина. Извадете пилешкото и го поставете в чиния.

В същия тиган задушете нарязания на полумесеци лук, добавете последователно Горгонзолата, сметаната, доматеното пюре, овкусете с подправките и бъркайте около 4-5 минути, преди да оттеглите от котлона.

Залейте пилето със соса и поднесете.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

илва нешева
илва нешева
не трябва ли пилето,след като се изпържи,за се върне при др продукти и да се задуши малко,преди да се сервира?
29.09.2013 16:19