Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с гъби и бекон

Банички с гъби и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Банички с гъби и бекон1 / 2
30/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • гъби - 200 г
  • бекон - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сусам
  • естрагон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото и в него запържете ситно нарязания лук. Добавете нарязаните на парчета гъби, черен пипер, сол, естрагон и малко вода. Задушете до готовност. След като свалите от огъня, добавете ситно нарязаните магданоз, бекон, 2 яйца и 1 белтък.

Нарежете бутертестото на квадрати, като краищата на половината от тях се намазват с вода. Върху половината квадрати сложете от плънката и покрийте с другите квадрати, като притиснете добре краища. Намажете с разбит в малко вода жълтък, поръсете със сусам и запечете в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: