Запеканка с целина

28/03/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте оцета с брашното с 1 литър вода. Измийте целината, обелете и я нарежете на парчета. Сипете ги веднага в оцетената смес. В тенджера сгорещете 2 литра вода. Добавете 1/2 с.л. сол, кипнете водата и сипете в нея отцедената целина.

Варете я 10 минути. Сложете в гегвир да се отцеди. Обелете доматите и ги нарежете на филийки. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на тънки резени, намазнете с олиото форма за печене.

Наредете в нея на пластовете целината и доматите. Поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте сметаната с кашкавала. Изсипете върху зеленчуците и подравнете. Отгоре наредете резените бекон и запечете за 25 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар