Агнешко месо с булгур

30/03/2015
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • булгур - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 400 г
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • лук - 1 връзка пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • домати - 6 бр.сушени
  • тиквички - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете месо от бута и го нарежете на дребни парчета. Запържете месото в загрятата мазнина до златисто, след което го доправете със сол и черен пипер.

Добавете ситно нарязания пресен лук, доматите, предварително накиснати, нарязаните на лентички тиквички и гъбите.

Залейте продуктите с 500 мл гореща вода и задушавайте на тих огън до омекване на месото. Сложете булгура и варете още няколко минути. При нужда можете да добавите още вода.

Свалете от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете топло.

Опитайте още Агнешко с гъби, Агнешко по провансалски, Агнешко бутче с гъби, Агнешки котлети, Задушено агнешко бутче, Агнешко с киселец, Агнешко тербелия.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар