Арабско сладко от патладжани

08/10/2015
Mariana
отMarianaИноватор1864715
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете по-малки патладжани. Скъсете дръжките им и откъснете листата. Надупчете ги на гъсто с клечка за зъби, посолете ги и ги оставете за 1 нощ в хладилник, докато се отцедят от горчивия сок.

На следващия ден ги измийте добри и ги бланширайте във вряла вода за 5 минути. Извадете ги и ги отцедете.

Смесете захарта с лимоновия сок, кипвате на тих огън и отпенвате. Добавяте подправките и оставяте сместа да ври още 5 минути.

Сложете в захарния сироп патладжаните и ги варете на тих огън около 2 часа, докато попият половината от сиропа.

Извадете ги с решетъчна лъжица, прехвърлете ги в буркани и ги залейте с останалия сироп. Оставете да престоят 3-4 дни и консумирайте.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Поли
Поли
09.01.2016 21:30
звучи страхотно, ще пробвам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв