Агнешко филе с подправки

11/04/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг филе
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 125 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • майоран - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • сметана - 2 с.л. течна
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте месото както е цяло в пресования чесън, смесен с виното, солта, пиперa и ситно нарязаните зелени подправки. Добре е да остане в марината поне за 4 часа.

Прехвърлете в подходяща тава за печене, залейте с маринатата и печете около 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. По време на печенето заливайте периодично с маринатата.

Извадете филето и го оставете да се охлади поне 5 минути, след което можете да го нарежете и да го поднесете със свежа салата по избор.

Разредете соса от печенето с малко вода, в която сте разбъркали брашното. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Съм сместа добавете сметаната, кипнете и поднесете с печеното месо.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар