Френски ябълкови тригуни

26/03/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 460 г
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 150 мл
  • бутертесто - 460 г
  • яйца - 1 бр. разбито
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава за печене. Обелете и нарежете ябълките, сложете ги в тенджера със захарта и водата и ги задушете, докато водата се изпари.

Направете ябълките на пюре с вилица и запазете 6 с.л. от пюрето. Разточете бутертестото, но не прекалено тънко. Нарежете го на 4 кръга и ги сложете в тава за печене, като леко ги надупчите с вилица.

Половината от всеки кръг се намазва с малко ябълково пюре. Поръсете с канела и намажете краищата им с разбитата ябълка.

Върху частта на кръговете, която не е намазана с пюре, се разпределя оставащата част от него, след което кръговете се прегъват, намазват се яйце и се запичат в загрятата фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар