Патладжани пълнени с месо

13/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"В сезона на патладжаните често приготвяме патладжани, пълнени с месо, защото са изключително вкусни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 843
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете еднакви големи патладжани. Разрежете ги на половина и ги посолете, за да излезе горчивината им. След 20 минути ги измийте и подсушете.

Издълбайте всяка половинка патладжан и вътрешността запържете в горещо олио заедно с 2 големи глави наситнен лук. Добавете и каймата и овкусете със сол, черен и червен пипер, малко накълцан магданоз.

След като отстраните готовата плънка от колона чукнете 3 яйца и разбъркайте добре. Напълнете патладжаните с плънката и ги сложете да се запекат в намазнена тава.

Малко преди да са готови може да поставите върху всеки по 1 парче сирене чедър и да запечете до златиста коричка. Поднесете с накълцана мерудия.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

nikozhel
nikozhel
24.10.2011 15:54
И аз ги правя, но не запържвам каймата, отрязвам зелената дръжка и когато издълбавам вътрешността оставям в края където е дръжката малко от бялата част на патладжана. Така не изтича от плънката при печенето и външния вид е много красив. Не слагам сирене чедър, а в плънката има бяло сирене, българско, малко кашкавал и накрая, когато са почти готови ги поливам с доматен сос от готовия и малко настърган кашкавал върху всеки патладжан. Наистина стават великолепни. От доматения сос изглеждат чудесно, и ако човек иска да има и сос към ястието го има. Да ви е сладко! А на тези, които искат да се пробват, успех!
1
0
виксан
виксан
20.06.2011 17:36
Това сигурно е голяма вкусутия.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв