Карамелизирани фъстъци

25/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай1864719
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 250 г. Фъстъците разпределете равномерно в тава, застлана с хартия за печене.

В плитък тиган смесете кафявата захар, меда, маслото и солта. Загрейте на умерен огън, като бъркате , докато захарта се разтопи напълно. Оставете сместа да кипне и варете около 4 минути без да бъркате.

Свалете сместа от котлона, добавете ванилията и содата и разбъркайте енергично. Залейте фъстъците и ги разбъркайте, за да се разпредели сосът равномерно върху тях.

Печете ядките около 20 минути, като на всеки 7-8 минути ги разбърквате. Оставете ги да се охладят добре и при нужда начупете слепналите фъстъци.


подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар