Топла салата от картофи и карфиол

03/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Топла и богата салата, която сервираме на гостите си както с червено, така и с добре изстудено бяло вино!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се попарва с вряла вода и се нарязва на едро. Картофите и морковите се сваряват на пара, но без да се допуска да се разкашкат.

Лукът и чесънът, който не се бели, се слагат в тава, напръскват се със зехтин и се пекат 10 минути на 200 градуса. Добавя се бланшираният предварително карфиол, който може да замените с цикорията, чери доматите, морковите и картофите, които се напръскват със зехтин и се пекат 10 минути.

Тавата се покрива с фолио. Чесънът се вади от тавата и се притиска, за да се изцеди. Лимонът се изстисква. Лимоновият сок се смесва със захарта, солта и чесъна, добавя се черният пипер и червеният пипер. Добавя се останалият зехтин и сместа се разбърква. Зеленчуците се слагат в голяма купа, поливат се с дресинга и се поръсват с нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар