Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана риба със сладко-кисел сос

Панирана риба със сладко-кисел сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Панирана риба със сладко-кисел сос1 / 2
26/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 450 г филе
  • брашно - 150 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
  • За соса
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л. бял винен
  • шери - 2 с.л. сухо
  • соев сос - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • царевично брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на по-големи кубчета. Сложете 4 с.л. от брашното в купа овкусете със сол и пипер, след което сложете няколко парчета риба и ги оваляйте. В друга купа сипете оставащото брашно, овкусете със сол, добавете царевичното брашно. Добавете 300 мл ледено студена вода и разбъркайте до получаване на гладка кашичка.

Загрейте олиото в уок, сложете оваляните в брашно и в кашата парчета риба и ги запържете. Така изпържете цялата риба.

За да направите соса сипете 3 с.л. от лимоновия сок, оцета, шерито, соевия сос, захарта, доматеното пюре и нарязаната чушка в малка тенджерка.

Кипнете сместа и гответе за 3 минути. Смесете царевичното брашно с оставащия портокалов сок, добавете към сместа и гответе още 1 минута. Сервирайте рибата с този сладко-кисел сос.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: