Панирана риба със сладко-кисел сос

26/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589416
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 450 г филе
  • брашно - 150 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
  • За соса
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л. бял винен
  • шери - 2 с.л. сухо
  • соев сос - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • чушки - 1 бр. червена
  • царевично брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на по-големи кубчета. Сложете 4 с.л. от брашното в купа овкусете със сол и пипер, след което сложете няколко парчета риба и ги оваляйте. В друга купа сипете оставащото брашно, овкусете със сол, добавете царевичното брашно. Добавете 300 мл ледено студена вода и разбъркайте до получаване на гладка кашичка.

Загрейте олиото в уок, сложете оваляните в брашно и в кашата парчета риба и ги запържете. Така изпържете цялата риба.
За да направите соса сипете 3 с.л. от лимоновия сок, оцета, шерито, соевия сос, захарта, доматеното пюре и нарязаната чушка в малка тенджерка.

Кипнете сместа и гответе за 3 минути. Смесете царевичното брашно с оставащия портокалов сок, добавете към сместа и гответе още 1 минута. Сервирайте рибата с този сладко-кисел сос.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар