Шишчета сатай с телешко и скариди

27/04/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, а телешкото месо се нарязва на дълги ленти. Сложете ги в отделни купи и ги поръсете с по 1/2 с.л. от лимоновия сок.

Смесете чесъна, солта, захарта, кориандъра, кимиона, куркумата и олиото. Направете паста и овкусете скаридите и телешкото. Покрийте и ги оставете в хладилник да се мариноват за 30 минути.

Междувременно направете фъстъчения сос. Сипете 125 мл вода в малка тенджера, добавете лука и захарата и загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете кокоса и чилито на прах, щом се разтопят, махнете от котлона и смесете с фъстъченото масло.

Оставете соса да се охлади. Направете шишчета, като за целта нанижете по 3 скариди на шишче и по една лента телешко. Запечете ги в загрят грил за 4-5 минути, като ги обръщате. Сервирайте шишчетата с фъстъчения сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар