Сувлаки

09/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Какво ще кажете за едно традиционно гръцко ястие, което те кара да си облизваш пръстите доста време, след като шишчето вече е изядено"
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 571
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг свинско филе, нарязано на кубчета
  • зехтин - 50 мл за марината
  • оцет - 50 мл винен
  • лимонов сок - 50 мл
  • чесън - 1 скилидка, нарязана на ситно
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • риган - 1 с.л. сух
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • картофи - пържени за гарнитура
  • домати - резени за гарнитура + за шишчетата (по желание)
  • маруля - няколко листа по желание за гарнитура
  • сос - пикантен за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и в тях се изсипват парчетата свинско.

Разбъркайте, за да се разпредели маринатата равномерно по филето и оставете да престои на хладно за 1 нощ. На следващия ден нанижете отцедените от маринатата свински парчета на шишове.

По желание между тях може да сложите и по парченце домат. Изпечете сувлаки на скара с дървени въглища, грил или барбекю. Поднесете свинските шишчета с гарнитура от листа маруля, резени домат и пържени картофки.

Добре е да сервирате и лют сос (по избор).подобни рецепти тук

Рейтинг

5 13
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Самира
Самира
25.09.2018 20:13
Не знам дали това е сувлаки по- гръцки ,но определено ми харесва.
0
0
Galya Pelovska
Galya Pelovska
24.01.2018 16:14
Това наистина няма нищо общо с гръцкото сувляки.Яла съм го 5 месеца.Що лъжете хората????
1
0
коко
коко
21.02.2014 18:53
С изключение на ригана,солта и черния пипер всички други маймунджалъци са вариации на домакинята.Сувлакито(шишчето)в Гърция си е традиционното чисто месо на дървен шиш !!! Дрън,дрън домати, чесън и вариации на тема готвене..........
9
4

Виж всички коментари или напиши такъв