Апетитна гъбена супа с шери

13/12/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587707
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • хляб – 4 филии стар
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • лимонова кора – от ½ бр.
  • гъби – 125 г микс
  • печурки – 125 г малки
  • зехтин – 2 ч.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • зелен лук – 6 стръка
  • бульон – 600 мл пилешки
  • шери – 4 с.л. сухо
  • див лук – 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на малки кубчета. В дълбока купа смесете хляба с лимоновата кора и сока.

Добавете 2 с.л. вода и черен пипер. Наредете кубчетата хляб в предварително намазнена тава и ги запечете за 20 минути. Нарежете гъбите.

Загрейте олио в тенджера, запържете чесъна и зеления лук за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе още 4 минути.

След това прибавете пилешкия бульон и кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Добавете шерито, овкусете със сол и пипер.

Сипете супата в купи, поръсете с нарязания див лук и поднесете с хрупкавите лимонови крутони.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар