Патешки гърди в сос от зелен пипер

05/05/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Начупете патешките кости и и ги задушете в зехтина заедно с изрезките, 2 с.л. вода, нарязаните лук, моркови и праз за 5 минути. Добавете виното и достатъчно вода, колкото да покрие всичко.

Овкусете със сол и черен пипер, мащерка и дафинов лист. Кипнете сместа и варете, докато се редуцира наполовина. След това прецедете сместа и върнете на огъня, за да може сосът да се редуцира още. Запържете набързо патешките гърди, след което ги запечете в загрятата фурна.

Запечете зеления пипер в мазнината, която се отделила от патешките гърди, добавете коняка и щом сосът се редуцира, добавете соса от костите. Накрая прибавете и сметаната. Нарежете патешките гърди и ги сервирайте със соса.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар