Огретен с раци

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727640
Огретен с раци1 / 2
21/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • раци - 500 г замразени
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичките се нарязват на кубчета и се сваряват в солена вода. Добавят се размразените и почистени раци и всичко се оставя да се отцеди.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото олио. Добавят се картофите, тиквичките и раците и се оставят да се задушат 20 минути на слаб огън.

Поръсват се със сол, черен пипер и настърган кашкавал. Ястието се разбърква и се залива с разбитите яйца. Огретенът се изпържва до готовност от двете страни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: