Шунка с леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Шунка с леща1 / 2
18/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • шунка - 1 кг
  • наденица - 6 бр. с билки
  • леща - 900 г зелена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 225 г
  • черен пипер
  • подправки - свежи
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шунката в дълбока тенджера и покрийте със студена вода. Кипнете, намалете огъня и варете около 2 часа.

След това добавете наденичките, задушавайте още 10 минути и махнете от огъня. Сварете лещата на бавен огън заедно с лука, моркова, подправките и сол.

След около 30 минути добавете шунката и наденичките и продължете да задушавате, докато лещата омекне. Нарежете шунката и наденичките и сервирайте с лещата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: