Патешко със сос от ряпа

17/03/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. млада
  • ряпа - 1.4 кг обелена + сок от 3 репи
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • подправки - зелени по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете младата патица на парчета и ги запържете, но без да добавяте допълнително мазнина. Добавете нарязаните репи и продължете да задушавате. Щом репите омекнат, добавете 2 с.л. вода, нарязания лук, сок от ряпа, чесън, черен пипер, сол и зелените подправки.

Гответе 20-30 минути на слаб огън. Извадете месото и половината ряпа, пасирайте останалата смес. Сервирате патешкото с парчета ряпа и сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар