Пилешко със сос от естрагон

19/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589635
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и половината от маслото в дълбок съд, добавете нарязаното на порции пилешко и го запържете. Извадете пилешкото и в същата мазнина добавете оставащото масло. Задушете нарязаните лук, морков и клончета естрагон за 5 минути. Върнете пилешкото и разбъркайте добре.

Сипете шерито и бялото виното, добавете бульона, сол и пипер. Кипнете сместа, покрийте с капак, намалете огъня и задушете за 30 минути. Ако не необходимо, от време на време сипвайте по малко вода по време на готвенето.

Щом пилешкото се сготви напълно, го извадете и го наредете в чинии за сервиране. Кипнете соса и варете, докато се редуцира. Ако е необходимо, смесете царевичното брашно с водата и добавете към соса. Сервирайте пилето със сос и поръсете с пресен естрагон.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар