Пъстро ризото

18/03/2015
от ТинкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 483
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в широка и дълбока тенджера мазнина и запържете нарязаната на парченца наденица заедно с целите скилидки чесън. След като се запържи, извадете ги от съда и на тяхно място добавете нарязаните ситно лук, моркови, чушки.

След няколко минути добавете и нарязаната на дребни кубчета тиквичка заедно с граха и боба. По желание може да добавите и малко царевица. Върнете в съда наденицата Объркайте добре.

След това прибавете измития ориз. За кратко разбъркайте с него и започнете да доливате от бульона по 1-2 чаши на няколко пъти, докато оризът не се свари. Добавете по време на варенето сол и пипер.

Поднесете готовото ризото веднага, като поръсите с малко сушен магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар