Пъстро ризото
18/03/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отТинкаНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- ориз - 2 ч.ч.
- лук - 1 глава
- гъби - 200 г
- боб - 200 г сварен
- тиквички - 1 бр.
- грах - 200 г
- чушки - 1 - 2 бр.
- моркови - 1 бр. по - голям
- наденица - 1 бр. сурова
- чесън - 4 - 5 4 - 5 скилидки
- бульон - зеленчуков
- олио
- сол
- черен пипер
- магданоз - 1 - 2 с.л. сушен
Начин на приготвяне
Загрейте в широка и дълбока тенджера мазнина и запържете нарязаната на парченца наденица заедно с целите скилидки чесън. След като се запържи, извадете ги от съда и на тяхно място добавете нарязаните ситно лук, моркови, чушки.
След няколко минути добавете и нарязаната на дребни кубчета тиквичка заедно с граха и боба. По желание може да добавите и малко царевица. Върнете в съда наденицата Объркайте добре.
След това прибавете измития ориз. За кратко разбъркайте с него и започнете да доливате от бульона по 1-2 чаши на няколко пъти, докато оризът не се свари. Добавете по време на варенето сол и пипер.
Поднесете готовото ризото веднага, като поръсите с малко сушен магданоз.подобни рецепти тук
След няколко минути добавете и нарязаната на дребни кубчета тиквичка заедно с граха и боба. По желание може да добавите и малко царевица. Върнете в съда наденицата Объркайте добре.
След това прибавете измития ориз. За кратко разбъркайте с него и започнете да доливате от бульона по 1-2 чаши на няколко пъти, докато оризът не се свари. Добавете по време на варенето сол и пипер.
Поднесете готовото ризото веднага, като поръсите с малко сушен магданоз.подобни рецепти тук