Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Оризов пудинг с манго

Оризов пудинг с манго

MarianeMariane
Джедай
202162276
Оризов пудинг с манго1 / 2
15/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г глутенов
  • масло - 30 г
  • пандан - 1 лист, завързан на възел и счукан
  • канела - 1 пръчка
  • ром - 80 мл кокосов
  • вода - 500 мл
  • сметана - 200 мл кокосова + допълнително за сервиране
  • захар - 1/4 ч
  • сол - 1/4 ч.л.
  • манго - 1 бр. зряло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тенджера с дебело дъно, добавете канелата и листа падан. Когато маслото се разтопи и загрее, сипете ориза, която предварително сте изплакнали няколко пъти под течаща вода. Объркайте добре и добавете кокосовия ром.

Щом мазнината и ромът се абсорбират, посолете и налейте водата. Кипнете и оставете ястието да къкри около 15 минути на тих огън.

Щом оризът омекне, прецедете през гевгир, върнете обратно в тенджерата и оставете за 10-20 секунди да се задуши, след което налейте кокосовата сметана и върнете на котлона.

Загрейте, но без да кипва, свалете от огъня и оставете в тенджерата за 10 минути, за да се се усвоят вкусовете. Махнете канелата и падана, разпределете в купички за сервиране и охладете за 4-5 часа.

Преди поднасяне украсете с резени манго и кокосова сметана.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: