Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ягодови кнедли от грис

Ягодови кнедли от грис

MarianeMariane
Джедай
202162276
Ягодови кнедли от грис1 / 2
12/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • извара - 250 г безсолна
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л меко
  • нишесте - 3 с.л пшеничено
  • брашно - 5 с.л.
  • грис - 10 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • ягоди - + ягодов сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, добавете изварата, маслото, пудрата захар и прясното мляко. Добавете брашното, пресято с нишесте, накрая сложете гриса и объркайте добре. Ще получите меко тесто, което трябва да приберете поне за 1 час в хладилник.

С навлажнени ръце се оформят топки, във всяко от които се скрива по една ягода. Оформените кнедли се потапят за 2-3 минути във вряла вода за 2-3 минути, след което котлонът се намалява до умерен и кнедлите се оставят да киснат в нея още 15-20 минути.

Готовите кнедли се отцеждат върху домакинска хартия. Поднасят се леко охладени и обилно полети със затоплен ягодов сироп. По желание може да поръсите и с малко пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: