Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Портокали в захарен сироп

Портокали в захарен сироп

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Портокали в захарен сироп1 / 2
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • портокали - 2 бр.
  • вода - 500 мл
  • захар - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се подсушават. Кората се обелва тънко, отстранява се с остър нож и бялата горчива част.

Портокалите се режат на кръгчета с дебелина не повече от половин сантиметър. Отстраняват се костилките.

Кората на единия портокал се реже на тънки ленти. Водата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.

Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути.

Нарязаните портокали се слагат в чинии и се заливат с горещия сироп. Оставят се да се охладят и се сервират.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: