Портокали в захарен сироп

11/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се подсушават. Кората се обелва тънко, отстранява се с остър нож и бялата горчива част.

Портокалите се режат на кръгчета с дебелина не повече от половин сантиметър. Отстраняват се костилките.

Кората на единия портокал се реже на тънки ленти. Водата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.

Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути.

Нарязаните портокали се слагат в чинии и се заливат с горещия сироп. Оставят се да се охладят и се сервират.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар