Салата от леща и авокадо със сос от пъстърва

22/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на лимона се изстисква. Лещата се сварява в солена вода около 20 минути. Отцежда се и се напръсква със зехтин.

Авокадото се реже на две, маха се костилката, отстранява се кората, а меката част се реже на кубчета и се напръсква с лимоновия сок. Доматите се режат на кубчета.

Пъстървата се пасира със сметаната, майонезата, горчицата, лимоновия сок и течната сметана. Добавя се копърът.

Салатата се разпределя в купички, като се слагат домати, поливат се със соса, отгоре се слага авокадото, полива се със сос. Най-отгоре е лещата, която също се полива със сос.

Оставя се за 10 минути в хладилника.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар