Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Креспу - торта от шарени омлети

Креспу - торта от шарени омлети

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327617
Креспу - торта от шарени омлети1 / 2
05/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 14 бр.
  • спанак - 150 г
  • печурки - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • маслини - 1 шепа без костилки
  • чери домати - 5 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се реже на едро, лукът се реже на ситно. Лукът се запържва в зехтин, докато омекне, добавя се спанакът и се пържи още 3 минути.

Чушката се реже на кубчета и се запържва в отделен тиган. Тиквичката се режа на кубчета, гъбите се режат на филийки, доматите - на четвъртинки, маслините - на колелца.

Тиквичката се пържи с половината чесън, гъбите се запържват с останалия чесън. Две яйца се смесват със спанака и се пържат със зехтин на среден огън.

Омлетът е готов, когато отдолу е изпържен, но е леко влажен отгоре. Слагат се в чиния с влажната част нагоре. Смесват се две яйца с чушката и се изпържват на омлет. Слага се върху спаначения омлет.

Две яйца се запържват с гъбите и се слагат върху омлета с чушка. Изпържва се един омлет от две яйца и чери доматчета, един от две яйца и тиквичка и един - от две яйца и маслини.

Последен се пържи омлетът с каперсите, който се слага с влажната страна надолу. Поръсва се със сол и черен пипер и се сервира горещо или студено.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: