Креспу - торта от шарени омлети

05/03/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се реже на едро, лукът се реже на ситно. Лукът се запържва в зехтин, докато омекне, добавя се спанакът и се пържи още 3 минути.

Чушката се реже на кубчета и се запържва в отделен тиган. Тиквичката се режа на кубчета, гъбите се режат на филийки, доматите - на четвъртинки, маслините - на колелца.

Тиквичката се пържи с половината чесън, гъбите се запържват с останалия чесън. Две яйца се смесват със спанака и се пържат със зехтин на среден огън.

Омлетът е готов, когато отдолу е изпържен, но е леко влажен отгоре. Слагат се в чиния с влажната част нагоре. Смесват се две яйца с чушката и се изпържват на омлет. Слага се върху спаначения омлет.

Две яйца се запържват с гъбите и се слагат върху омлета с чушка. Изпържва се един омлет от две яйца и чери доматчета, един от две яйца и тиквичка и един - от две яйца и маслини.

Последен се пържи омлетът с каперсите, който се слага с влажната страна надолу. Поръсва се със сол и черен пипер и се сервира горещо или студено.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар