Лесни ябълкови тарталети

28/02/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • бутер тесто - 500 т
  • пудра захар - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • лимонов сок - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко, изрязват се кръгове, които се редят в тава, намазана с мазнина. Надупчват се с вилица и тавата се оставя за половин час в хладилника.

Ябълките се нарязват и се слагат във вода, смесена с лимоновия сок. Оставят се за 4 минути. Ябълките се редят върху тестото на купчинки и се поръсват със захар.

Отгоре се слага малко масло. Пекат се 25 минути на 210 градуса. Поръсват се с пудра захар.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар