Канелони с плодов сос

03/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Сигурни сме, че точно това ангелите в Рая получават за десерт!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцевината на ябълките се отстранява и във вдлъбнатината се слага смес от мед, орехи и коняк. Кората на ябълките се набожда с вилица и плодовете се пекат 40 минути на 180 градуса.

Охлаждат се, кората се маха и ябълките се пасират и се охлаждат.

Канелоните се варят според инструкцията на опаковката, отцеждат се и се измиват със студена вода. Оставят се да изсъхнат.

Пълнят се с ябълковата смес и се оставят в хладилника за 40 минути.

Приготвя се сос, като сокът на портокалите и лимоните се изцежда и се смесва със захарта. Вари се на бавен огън, докато сиропът не намалее с една трета. Канелоните се сервират, като се поливат със сос.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар