Руло от телешки дроб

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327617
Руло от телешки дроб1 / 2
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Гурме изкушение за всички, които не се притесняват да експериментират в кухнята!"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг черен
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на малки парчета и се сварява за 20 минути.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на ситно. Запържват се за 7 минути на среден огън в олиото.

Дробът се пасира заедно с лука и моркова, добавя се сол и черен пипер и сместа се разпределя върху хартия за печене във вид на правоъгълник с дебелина около сантиметър.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с омекналото масло и топеното сирене. С тази смес се намазва правоъгълникът.

Навива се на руло, завива се с хартия и се оставя в хладилника за 2 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не разбрах пече ли се рулото?
04.12.2018 16:43