Руло от телешки дроб

03/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Гурме изкушение за всички, които не се притесняват да експериментират в кухнята!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки дроб - 1 кг черен
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло – 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • топено сирене – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на малки парчета и се сварява за 20 минути.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на ситно. Запържват се за 7 минути на среден огън в олиото.

Дробът се пасира заедно с лука и моркова, добавя се сол и черен пипер и сместа се разпределя върху хартия за печене във вид на правоъгълник с дебелина около сантиметър.

Чесънът се реже на ситно и се смесва с омекналото масло и топеното сирене. С тази смес се намазва правоъгълникът.

Навива се на руло, завива се с хартия и се оставя в хладилника за 2 часа.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар