Гръцки боб

04/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
"Боб по гръцки с дъхави подправки и вкус на лято!"
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 209
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете във вода за 8-10 часа. След това го сложете с нова вода (1.5 л) заедно с дафиновите листа да ври около 1 час.

Лукът, доматите, морковите и ментовите листа се нарязват на ситно и се добавят заедно със зехтина (без ментата). Така бобът ври бавно още 2 часа.

Половин час преди края на варенето се добавят листата мента, черният пипер, солта и нарязаният на ситно магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

дафина
дафина
23.11.2013 12:33
Три часа?! Да не се готви на огнището на баба?
1
0
nadewda  branimirovas
nadewda branimirovas
17.06.2011 23:43
Слага се и дафинов лист, който иска. И в Гърция не са страхотни готвачи.
0
2
Женя Димова
Женя Димова
25.03.2011 20:24
В Гърция на лещата се слагат дафинови листа, а на боба целина.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв