Руско руло със зеле и бутер тесто

29/11/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г
  • зеле - 1 глава
  • пудра захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се оставя да изсъхне за 20 минути. Зелето се почиства от горните листа и кочана и се нарязва на тънко, посолява се и се оставя за 30 минути. Отцежда се. В загрято олио се добавя пудрата захар и ври една минута.

Когато захарта стане кафява, се добавя още 1 лъжица олио, ситно нарязаният лук, зелето, черният пипер и всичко се запържва до омекване на зелето, като се бърка непрекъснато.

Тестото се полива с останалото олио, покрива се със зелето, завива се на руло.

Слага се в тава, намазана с мазнина, намазва се с разбито яйце и се пече на 200 градуса около 40 минути. По желание може да го поръсите с малко сусам.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар