Руски кифлички с бутер тесто и гъби

14/08/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се режат на тънко. Лукът се реже на шайби. Тестото се оставя да се размрази. Лукът се запържва в зехтина до прозрачно, добавят се гъбите и сместа се задушава под капак 10 минути.

Добавя се черният и червеният пипер и сместа се задушава още 5 минути. Сваля се от котлона и се добавя солта. Тестото се разточва върху повърхност, поръсена с брашно.

Разрязва се на правоъгълници и върху тях се слага с лъжица от топлата плънка. Краищата на правоъгълниците се събират и се прищипват.

Кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Пекат се 25 минути на 180 градуса.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар