Руски палачинков пирог с плънка от извара

15/11/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Това не са палачинки, а палачинков пирог, който ще ви вземе ума!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • масло - 30 г
  • за плънката
  • извара - 500 г
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто за палачинки, като яйцата се разбиват, добавя се млякото и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се добавя една чаша вряла вода. Добавя се олиото и се пържат палачинки в сгорещен тиган, намазан с масло. Палачинките се оставят да се охладят.

Приготвя се плънката, като изварата се смесва с яйцето, захарта, ванилията и стафидите и се разбърква. Във всяка палачинка се слага от плънката и палачинките се навиват на рула.

В тава, намазана с мазнина, се слагат палачинките, като се редят във формата на охлюв.

Приготвя се заливката, като яйцата се разбиват със захарта и се добавя сметаната. С тази заливка се покрива целият пирог и се пече 35 минути на 190 градуса.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар