Пържоли на фурна с топено сирене

23/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Ако обичате крехките пържоли, тази рецепта е само за вас. Малко е калорична, но пък е много ефектна и вкусна"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75 753
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг пържоли от бут или други
  • топено сирене - 1 брой (250 г)
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • картофи - печени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се запържват в сгорещена мазнина, докато леко променят цвета си. След това се подреждат в намазнена тава, леко се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка. Около тях се подрежда нарязаното на кръгчета топено сирене.

Долива се малко вода, за да може да се получи гъст сос. Тавата се покрива с фолио за печене, а малко преди месото да е напълно готово, фолиото се сваля, за да се препекат леко пържолите.

Пържолите се сервират с гарнитура от печени картофи и салата по избор.подобни рецепти тук
5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

кера
кера
28.01.2015 18:44
Много вкусно става пробвала съм я много пъти
1
0
иванка
иванка
18.09.2012 15:01
Вместо топено сирене,може парченца сурови чушки капия с нарязан на едри шаиби лук.
1
1
гост
гост
01.04.2012 20:56
Пърженото може да е калорично, но е вкусно :*)Стига с тия диети и "здравословно" хранене
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв