Естонски пирог с извара и ябълки

16/11/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Ефектен пирог за десерт - една рецепта, която взимаме назаем от Естонската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, добавя се омекналото масло, брашното и содата. Замесва се тесто и се оставя на топло за половин час.

Приготвя се плънка, като яйцата се разбиват с 2/3 от захарта, добавя се изварата, сметаната и ванилията.

Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Поръсва се с грис, отгоре се редят ябълките, обелени и нарязани на резени.

Поръсват се със захар, покриват се с плънката и пирогът се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната.

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и солта и с това суфле се покрива пирогът. Връща се във фурната за 2-3 минути, вади се и се сервира.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар