Естонски пирог с извара и ябълки

16/11/2016
"Ефектен пирог за десерт - една рецепта, която взимаме назаем от Естонската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за плънката
  • извара - 500 г
  • захар - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 1 с.л.
  • сметана - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • за суфлето
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, добавя се омекналото масло, брашното и содата. Замесва се тесто и се оставя на топло за половин час.

Приготвя се плънка, като яйцата се разбиват с 2/3 от захарта, добавя се изварата, сметаната и ванилията.

Тестото се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Поръсва се с грис, отгоре се редят ябълките, обелени и нарязани на резени.

Поръсват се със захар, покриват се с плънката и пирогът се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната.

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и солта и с това суфле се покрива пирогът. Връща се във фурната за 2-3 минути, вади се и се сервира.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар