Нахут с тиквени семки

20/08/2015
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 270 г сварен
  • тиквени семки - 120 г печени
  • зелен фасул - 170 г зърна, консервиран
  • лук - 4 стръка пресен
  • люта чушка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лютата чушка за няколко минути на пергаментова хартия от всички страни. Обелете я и отстранете семките.

Зърната зелен фасул се подсушават. Тиквените семки се запичат в сух тиган за 4-5 минути, като ги разбърквате непрекъснато.

Към тиквените семки се добавят лютата чушка, фасулът, отцеденият нахут и ситно нарязаният зелен лук.

Подправете със сол и черен пипер и гответе на тих огън, докато цялата излишна течност се изпари.

Сервирайте веднага.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар