Нахут с тиквени семки
20/08/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- нахут - 270 г сварен
- тиквени семки - 120 г печени
- зелен фасул - 170 г зърна, консервиран
- лук - 4 стръка пресен
- люта чушка
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Запечете лютата чушка за няколко минути на пергаментова хартия от всички страни. Обелете я и отстранете семките.
Зърната зелен фасул се подсушават. Тиквените семки се запичат в сух тиган за 4-5 минути, като ги разбърквате непрекъснато.
Към тиквените семки се добавят лютата чушка, фасулът, отцеденият нахут и ситно нарязаният зелен лук.
Подправете със сол и черен пипер и гответе на тих огън, докато цялата излишна течност се изпари.
Сервирайте веднага.подобни рецепти тук
Зърната зелен фасул се подсушават. Тиквените семки се запичат в сух тиган за 4-5 минути, като ги разбърквате непрекъснато.
Към тиквените семки се добавят лютата чушка, фасулът, отцеденият нахут и ситно нарязаният зелен лук.
Подправете със сол и черен пипер и гответе на тих огън, докато цялата излишна течност се изпари.
Сервирайте веднага.подобни рецепти тук