Огретен с ряпа

MarianeMariane
Джедай
202162290
Огретен с ряпа1 / 2
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусен огретен с ряпа и батати - екзотика, която може да приготвите само за половин час!"

Необходими Продукти

  • батати - 700 г
  • ряпа - 700 г
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 250 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени сладки картофи и ряпата се нарязват на кубчета, слагат се в тенджера и се задушават с малко вода 15 минути, докато омекнат.

Излишната вода се отцежда и омекналите батати и ряпа се прехвърлят в огнеупорно глинено гърне.

Нишестето се разтваря в 50 мл прясно мляко. В останалото мляко се добавя сметаната солта и подправките. Смесват се и с получената смес се заливат зеленчуците.

Изпечете огретена в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. Поднесете със салата по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: