Чеснов флан

03/03/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете главата чесън на отдлни скилидки и без да ги белите, ги сложете във вряща вода за 5 минути. Охладете и ги отцедете. Намачакайте чесъна с вилица и го смесете със сметаната.

Оставете сместа на ври на тих огън. Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Дръпнете от огъня и разбийте вътре жълтъците. Изсипете сместа в 6 добре намазнени форми или в плитка тава.

Печете флана на водна баня в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Оставете флана да се охлади за 10 минути, преди да го извадите от формите. Чесновният флан е отличен за всички печени меса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар