Желе от кисело мляко в сироп от зелен чай

04/01/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното и киселото мляко се смесват с 2 супени лъжици от захарта и се бъркат до пълното ѝ разтваряне. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Сокът и половината кора се добавят в млечната смес.

Желатинът се залива с 80 милилитра вода и се оставя да набъбне, след което се разтваря на водна баня. Разтвореният желатин се налива на тънка струйка в млечната смес, която се излива в правоъгълна тавичка, така че дебелината на слоя да е 1 сантиметър.

Оставя се за 2 часа в хладилника.

Зеленият чай се залива с 1 чаша вряла вода и след 4 минути се вадят пакетчетата. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето ѝ. Сиропът се охлажда и се оставя в хладилника.

Желето се реже на малки кубчета, които се редят в чаши за мартини, заливат се със сиропа и се поръсват с остатъка от лимоновата кора.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар