Гъбена каша с праз лук

25/02/2015
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът и празът се нарязват на малки парченца и се запържват в загрятото олио. Когато празът омекне, се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават до омекване. Добавя се и пилешкото месо, нарязано на кубчета.

Загрейте маслото и запържете брашното. Свалете от котлона, налейте постепенно около 700 мл горещ гъбен бульон. Разбърквайте енергично и със сместа залейте задушените гъби, праз и месо.

Гответе ястието 15 минути на тих огън, сложете сметаната и варете още 5 минути. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете кашата топла.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Filareta Betova
Filareta Betova
25.02.2017 18:40
Направих страхотен гъбен сос за пържолките ми!Спазих рецептата,като промених сметаната с цедено кисело мляко и извара-по равни количества.Обичам да експериментирам!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв