Чаудър с риба тон

23/02/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • лук – 1 глава
  • целина – 2 стръка
  • брашно – 1 с.л.
  • прясно мляко – 600 мл обезмаслено
  • олио – 2 ч.л.
  • риба тон – 200 г от консерва
  • царевица – 320 г сладка от консерва
  • мащерка – 2 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз – 2 с.л.
  • кайенски пипер – 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера, сипете лука и целината и ги задушете за 5 минути. Сипете брашното и задушете за още 1 минута. Сипете млякото, рибата и царевицата.

Поръсете с мащерката, разбъркайте и оставете сместа да кипне. Сложете капак и варете 5 минути.

Махнете от огъня и овкусете със сол и черен пипер. Поръсете чаудъра с кайенски пипер и магданоза. Сервирайте веднага.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар