Агнешко с гъби в червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Агнешко с гъби в червено вино1 / 2
24/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • целина - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • гъби - 225 г
  • червено вино - 175 мл
  • бульон - 175 мл телешки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л. смесено с 2 с.л. вода
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината зехтин в тиган и запържете парчетата агнешко. Извадете месото от олиото и ги оставете настрана. Добавете останалото олио и запържете целината, лука и гъбите.

След като зеленчуците поомекнат прибавете виното, бульона и доматеното пюре, както и царевичното брашно, смесено с водата. Варете соса и щом се редуцира върнете в него агнешкото.

Овкусете със сол и черен пипер, гответе 15-25 минути. Махнете агнешкото и пюрирайте соса. Сервирайте веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: