Бухти с месо

01/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Толкова са вкусни, че няма да им остане време да изстинат!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 556
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г, може свинско или телешко
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 350 г
  • брашно - колкото поеме
  • лук - 1 глава кромид
  • сметана - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, киселото мляко, содата, щипка сол и брашно, колкото поеме, се замесва твърдо, но не прекалено, тесто.

В сгорещена мазнина се запържва накълцания лук, прибавя се нарязаното на дребно месо, след което и сметаната.

С тази плънка с помощта на лъжичка се пълнят оформените на топки бухтички, като отворът се покрива с тесто. Така приготвените бухти се пържат в тенджера със сгорещено олио.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

марин64ам
марин64ам
30.12.2010 17:47
Правих ги, станаха много хубави. Браво за бухтите с месо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв