Италиански кифлички с тиква

19/12/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва с водата. Добавя се зехтинът и солта. Замесва се тесто и при необходимост се долива още малко вода. Прави се на топка, покрива се и се оставя за един час.

Тиквата се реже на малки парчета, задушава се 30 минути на бавен огън и се пасира. Чесънът и лукът се режат на дребно. Лукът, чесънът и джинджифилът се добавят в тестото заедно с лютия пипер, кориандъра и солта. Пюрето се оставя да се охлади леко.

Тестото се разделя на 4 части, които се разточват на кръгове. Половината от кръга се намазва с плънка и се покрива с другата половинка, а краищата се защипват. Пържат се до златисто. Сервират се горещи или студени, като се режат на части.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар